20. kesä, 2022

Yrittäjien retkikunta matkalla kohti unelmia!

Matkalla kohti suurta seikkailua. Perustimme Grönlannin retkikunnan muutama vuosi sitten unelmana lähteä tutkimaan ilmastonmuutosta ja kiipeämään nimeämätöntä vuorta yhdessä.

Alkuperäisen retkikunnan idean isän Kimin kanssa aloimme tutkia karttaa ja miettiä, miten tämän unelman saa muutettua todeksi.

Retkikunnan johtajaksi lupautui kokenut Grönlannin kävijä ja suuri seikkailija Poppis Suomela.

Reissun perusteiden selvittyä kirjoittelin unelmasta LinkedIniin ja sainkin valtavan määrän hakemuksia muutaman päivän aikana. Listoilla pyöri yli pari sataa nimeä. Heistä jokainen jakoi tämän haaveen Grönlannin syvemmästä tutustumisesta. Aloin käydä hakemuksia läpi ja nopeasti oli selvää, että jokaiselle palaselle tulisi löytymään oma roolinsa reissussa. Retkikuntaan valikoituikin upea porukka yritysjohtajia, yrittäjiä ja vanhoja luottoreissukavereita.

Valituista oman matkatoimiston omistava Mia alkoi hoitamaan lentovarauksia, Karri patenttitoimiston toimarina otti kontolleen vastuuvapauslomakkeet, Eija kokeneena ruuan kuivattajana lupasi vastata koko retkikunnan muonituksesta, Kustaa lääkärinä otti ensiapuun liittyvät tehtävät hoitaakseen, Matti palkittuna teknologiajohtajana lupasi vastata reissun vastuullisuudesta, perheyrittäjänäkin toiminut Anders sai tehtäväkseen pyörittää reissun juomapuolta, Ullan vastuulle jäi vastata siitä, että jos muut ei pääse tavoitteeseen hän taitaa sinne mennä oopperan soidessa taustalla, Pena maailman matkaajana sai tehtäväkseen pitää porukan kasassa matkoja ja korkeuseroja mittaillen, Hennan vastatessa turvallisuudesta ja sisukkuudesta, Kossu kokeneena Grönlannin kävijänä sai tehtäväkseen luotsaa meitä yli tulevien kukkuloiden, kun Kim lähti kiipeämään Pakistaniin kahta yli 8000 metristä vuorta.

Kun porukka oli viimein kasassa ja selvittänyt haastattelut, aloitimme yhteisen matkaan valmistautumisen ja reissun dokumentoinnin. Voi että, vähänkö tiesimme silloin, että koronan vuoksi mm. reissumme tulee siirtymään pari vuotta eteenpäin, koska emme halunneet mm. ottaa riskiä että veisimme mukanamme virusta alkuperäisväestölle.

Matkaan on mahtunut monenlaista leiriä ja telttaharjoitusta. Itse lähdin aika perusteista liikkeelle, miten ruokaa valmistetaan eri keleissä trangian avulla ja miten oikeasti teltassa voi palautua rasituksesta (laitoin jopa kotimme partsille teltan pakkasilla, morjens ja sori naapurusto😊). Kävimme porukalla muun muassa treenailemassa Pyhällä laskeutumista, Nuuksiossa leiriytymistä, harjoittelemassa Purtsin järjestemänä mahdollisia jääkarhujen turvallisia kohtaamisia, hiihtovaelluksilla, vaelluksilla ja sparraamassa toisiamme yritystoiminnassa.

Tästä ryhmästä on saanut samanhenkisiä ystäviä ja tukea läpi hikisten koronavuosien ja olen siitä superkiitollinen. Yhteinen tavoite ja se, että vain porukassa voimme onnistua tekee ryhmästä hyvinkin tiiviin ja luottamuksellisen. Uskon, että tästä retkikunnasta jää ikuisia ystäviä.

Mitä reissuun valmistautuminen vaatii?

Tukevia ja kannustavia lähijoukkoja, ketkä seisovat rinnalla ja hyväksyvät sen, että saat toteuttaa unelmiasi. Nöyrä kiitos puolisot, lapset, ystävät, kollegat ja esimiehet!

Näin loppusuoralla on myös hyvä varmistaa, että rokotukset ovat kunnossa, hammaslääkärissä täytyy käydä näyttämässä leegot ja lääkärin hyväksyä lopullinen kunto viimeisessä lääkärinhaastattelussa, peruskunnonkin on hyvä olla sellainen, että jaksaa pisimmän vaelluksen noin vuorokauden mennä tarvittaessa yhtä matkaa reppuselässä eteenpäin. Reissuun valmistautuminen vaatii myös kovaa henkistä kanttia ja tietty suomalaista sisua. Pitää olla valmis siihen, että jos jotain sattuu ei apu saavu kovin nopeasti paikalle ja ehkä sitä että ensimmäiseen rakkulaan ei reissu kaadu.

Jokainen seikkailu-urheilua harrastanut tietää, että ehkä parasta aikaa on juuri valmistaminen ja mahanpohjassa pyörivä jännitys tulevasta. Reissusta ainakin tullut super paljon iloa, että on jotain miksi käydä lenkillä ja miten pystynyt palautumaan mukaansa tempaavasta arkityöstä.

Nyt pari kuukautta starttiin! Niin fiiliksissä, että vaikeaa sanoin kuvailla. Onnellinen, että saamme olla osa tätä tulevaa haastetta luontoa ja toisiamme kunnioittaen.

Seuraa täältä miten valmistelut etenevät. Terkuin, Petra ja retkikunta

ps. Eri vaiheita ja valmistautumista kuvaavasta kertomuksesta tehdään muuten dokumentti Jukan toimesta.