4. marras, 2020

Innovation Home ja CapMan Real Estate rakentavat yhdessä tulevaisuuden toimistoa

Kiitos Kauppalehti, kiitos Capman ja Katja Aalto + koko Innovation Home:n yhteisö ūüôŹ

”Startupeista etenkin peli- ja musiikkialan yritykset saattavat innostua rakennuksesta. Kellarikerrokseen tuleviin studioihin rakennetaan salakulku, jotta niitä voi käyttää rauhassa”, kertoo Innovation Homen toimitusjohtaja Petra Erätuli-Kola.

Capman perustelee yhteistyötä toimistokonseptien kehittämisellä. Capman kilpailutti Kampin-kohteensa pyörittäjän ja juuri Innovation Home valikoitui operaattoriksi. Erätuli-Kolan mukaan koronapandemian jälkeen ei palata samanlaiseen toimistokulttuuriin kuin ennen.

”Terveys ja turvallisuus korostuvat kaikessa yritysten toiminnassa. Startupit haluavat nyt omia huoneita, eivät avokonttoreita”, Petra Erätuli-Kola kertoo.

Toinen muutos on etätyön pysyvä lisääntyminen. Yritykset kuitenkin kaipaavat omaa toimintaa tukevia palveluja, joita Innovation Home tarjoaa jäsenyyteen perustuvan alustansa kautta.

”Ihmiset tarvitsevat ihmisiä ympärilleen. Voi kysyä apua huoliinsa tai sparrausta ajatuksilleen. Tämä on osa yhteisöllisyyttä, jota eri alojen asiantuntijoita koostuva joukko voi tarjota”, Erätuli-Kola sanoo.

Kolmas kasvava ilmiö on satelliittimainen työskentely. Yrityksellä voi olla pääkonttori Helsingin keskustassa, mutta osa työntekijöistä haluaa työskennellä välillä Espoossa, Singaporessa tai vaikka Levillä.

”Ihmiset arvostavat yhä enemmän joustavia työoloja. Tämä voi olla yrityksille myös kilpailutekijä asiantuntijoiden palkkaamisessa ja pitämisessä.”

Katja Aallon ja Petra Erätuli-Kolan perustama Innovation Home pyörittää coworking-tiloja kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa ja ulkomailla. Hiljattain yhtiö osti Tampereella toimivan Toinen Toimiston osakekannan. Innovation Homen liikevaihto on tänä vuonna noin 1,2 miljoonaa euroa.

Innovation Homen konseptia ovat yrityksen johdon kanssa jumpanneet muun muassa Kämp Collectionin entinen toimitusjohtaja, Gigantin toimitusjohtajana aloittava Laura Tarkka ja Piilaakson-tuntija, Ideanin perustaja Risto Lähdesmäki.

Avokonttorit menivät muodista myös suurten toimistosijoittajien keskuudessa, kun omille huoneille ja etätyölle on kysyntää – ”Tämä voi olla yrityksille myös kilpailutekijä”