24. tammi, 2016

Takana unelmien vuosi

Käsittämättömän hieno vuosi takana. Uusia kokemuksia, itsensä likoon laittamista, suuria unelmia, jännitystä, tunteiden vuoristorataa, hikeä, kipua, sydämen pakahduttavaa iloa ja onnistumisia.

Vuosi alkoi tammikuussa kovalla treenillä ja valmistautumisena kohti tulevaa haastetta. Harjoituskilometrejä kertyi tähän mennessä 1570 kappaletta ja mahtava tsemppi oli päällä koko ajan. Kunnon kohoaminen lisäsi valtavasti positiivista energiaa ja hyvinvointia.

Helmikuussa tuli takaisku, kun selästä naksahti välilevy. Kipu oli alkuun niin lamaannuttavaa, että oli vaikea seistä tai kävellä. Muutaman itkupäivän jälkeen tein päätöksen että ei lannistuta ja siitä alkoi kuntoutuminen. Apuna kaikki mahdolliset keinot toistuvista lähes päivittäisistä akupunktiohoidoista ja kipupiikeistä lähtien. Itseasiassa onnistumisen kannalta oli varmasti parasta mitä valmistautumisessa tapahtui, koska kroppa sai levätä ennen koitosta ja mieli vahvistui. Samalla oli aikaa tehdä viimeiset reissu valmistelut, testata upeiden sponsoreiden tuotteet, pakata ja jännittää tulevaa haastetta.

Matka alkoi Nepalista Katmandun kautta kohti Everestin Base Camppia. Matka jossa kaikki harjoittelu yhdistyi, matka jossa pääsi lähemmäksi omia rajojaan mitä voisi koskaan kuvitella. Matka jossa lopulta kaikki unelmat toteutui.  Reissun jälkeen oli yllättävän vaikeaa palata arkeen. Uskomattoman tyhjä tunne sisällä, unelma oli täyttynyt, keho toipilaana rasituksesta ja mieli vähän säikähtäneenä. Onneksi oli kiva työ mihin palata ja rakas perhe ympärillä. Reissusta toivuttua uusi unelma odotti nurkan takana ja tarjoutui mieletön mahdollisuus  yrittää kipuamista Olympos-vuoren huipulle ja sen jälkeen tehdä yritys maailman pisinpään riippuliitoon. Tiedossa ennen sitä oli taas kovan kuntokuurin aloittaminen. Hirmuinen into laittaa taas itsensä tikkiin ja valmistautua kohti haastetta. Jälkikäteen muisteltuna kovin aurinkoisia ja onnellisia kuukausia. Havaintona se että suurin onni löytyy matkasta kohti unelmaa. Kokemus huipentui Olympos-vuoren valloitukseen voimanaisten seurueessa. Hieno kokemus, varsinkin hyppääminen Olympos-vuoren päältä riippuliitimellä alas jää muistoihin elämään.

Kokonaisuudessaan vahva vuosi ja hengissä selvittiin. Olen niin kiitollinen näistä kokemuksista, mitkä varmasti kasvatti ihmisenä, tarkasteli omia arvoja ja antaa voimia lopuksi elämää. Unelmat voi onnistua, jos on valmis tekemään kovasti töitä niiden eteen.

Kaunis kiitos kaikille, jotka olette kannustaneet ja olleet tukena.

Mahtavaa uuden vuoden vaihdetta, en malta odottaa mitä haasteita uusi vuosi tuo tullessaan :)

Petra