15. marras, 2015

Googlelta sain Idean

Yksi reissun kohokohtia, oli tutustuminen Googleen Piilaaksossa. Mahdollsuus tuli, kun maahan muuttanut vanha IF työparini Tuomas lupaili tehdä kansani kierroksen Googlen tiluksille. Vaikuttava kokemus, mielikuvissa ajattelin isoja ja korkeita rakennuksia, mutta Campus olikin laajalle levinnyt alue matalia toimistorakennuksia. Kävimme visitor centterissä ja otimme Googlepyörät alle ja polkaisimme tutustumaan tarkemmin.

Aika vaikuttavaa, kyselin paljon ja mietin että mitä niin haluttu työnantaja tekee ja mitä voisin tuoda Suomeen mukanani. Yllätyin siitä että Google tarjoaa kaikki ruokailut ilmaiseksi henkilökunnalleen. Campuksella oli  40 ravintolaa, mitä henkilöstö sai vapaasti hyödyntää. Heiltä myös löytyi mahdollisuus osallistua eri urheilulajeihin kesken päivää (toki vähennettiin työajasta) ja parhaita juttuja oli että 200 bussia kuskasi henkilökuntaa kotien ja työpaikan välillä. Mieleen painui myös hiustenleikkuubussi ja mahtava kansainvälisyys mm. Tuomaksen teamistä löytyi yli 20 kansalaisuutta, mikä valtava rikkaus työyhteisöille. Ehkä tärkeimpänä, tuli tunne henkilöstön arvostamisesta ja kulttuurista missä vapaus ja vastuu korostuvat. Hieno päivä kertakaikkiaan, kiitos vielä Tuomas!

Pääsin myös haistelemaan Ideanin pääkonttoriin innovatiivisten ihmisten keskelle ja hauskaa oli kun etsin konttoria, löysinkin mahtavan omakotitalon Palo Alton keskustasta.

Ideologiaan voi tutustua mm. Kappaleen muodossa, minkä linkitän tähän alle.

Kiitokset ajastanne Jesse ja Risto!!